Rss Feed
Facebook button
Youtube button

Как да организираш детско парти

Публикувано от KinetoFUN на March 9, 2010

дете с балониЗа тази интересна задача ще имаш нужда от съмишленици – просто няма как едновременно да сервираш, да обръщаш внимание на големите и малките гости, да пускаш подходящата музика и да държиш палавниците заети… Затова пристъпи още от самото начало към разпределението на задачите. В името на забавлението на малкия немирник таткото може да се преквалифицира в ди джей, баба – в отговорник вкусотии, кака или батко да помогнат с украсата и т.н.

Организация
Освободи достатъчно пространство за игри и танци. Увери се, че е обезопасено (наоколо няма остри, чупливи или любими кристални предмети :) . Нека поканените деца да са близки по възраст. По време на самото парти не оставяй майките и татковците да бъдат пасивни наблюдатели, а ги включи в някои подходящи занимания. Хитринка от кухнята на аниматорите :) – кажи на децата, че ще спечелят бонус точки, ако доведат родител да се включи в следващото състезание. Гарантирам, че хлапетата ще бъдат доста убедителни!

Избор на тема
По-забавно е, когато обвържеш игрите с определена тема. Популярни парти теми сред малчуганите са: Пиратско парти, Сървайвър, Хари Потър, Костенурката Франклин, Спайдърмен, Хана Монтана, Принцеси и Рицари и др. Но всеки любим герой от филм или приказка с малко въображение може да стане тема на тържеството.

Покани
Можеш да ги изработиш заедно с детето или да изпратите електронни такива с изображението на избрания от вас герой/тема. За пиратско парти може поканата да е под формата на пиратска карта, която да посочва мястото на тържеството. Ако сте се спрели на Хари Потър, направете покана- писмо с обгорени краища за малки магьосници.

Музикален фон
Подготви предварително бързи чужди и български песни, подходящи за танци от различни жанрове. Нека музикалният фон тече и по време на игрите за повече парти настроение.

Украса
Сдобий се с разноцветни балони, ръчна помпа (удобна и лесна е за употреба) и парти надписи. Надуй балони в различни цветове и ги оплитай по три, преди да ги закачиш. А за да не пострадат стените или тапетите, използвай хартиено тиксо за украсата.

Идеи за забавления
За едно весело и успешно парти, а и за да не излязат децата извън контрол, трябва внимателно да планираш забавленията по време на партито:
• Докато гостите се събират, можеш да използваш момента да изработите заедно с децата тематични аксесоари (магически пръчки например – от пръчки и цветно тиксо или цветна лъскава хартия). Или да ги „костюмираш“ със смешни шарени перуки, клоунски нослета, парти шапки и т.н.
• След това организирай смешно модно дефиле на музика+конкурс за най-смешна физиономия.
• Раздели децата на два отбора със забавни имена и идва време за истинските състезания. Можеш да им организираш няколко щафетни игри в зависимост от пространството, с което разполагаш.
• „Танцуване със замръзване” е лесна игра и нямаш нужда от никакви специални материали. Пускаш бърза музика – децата танцуват. Когато музиката спре, всички замръзват, а който помръдне пръв, изгаря. За още по-голям смях спирай музиката често, точно когато никой не го очаква.
• Сменяй типовете на игрите, за да задържиш вниманието на малчуганите – ако сте играли няколко пъти в две колони, следващата игра нека да е в кръг, а след това танцувайте.

За най-малките
Ако някои от малките ви гости са до две-три години, обособи специален „детски кът“. За целта в определеното пространство използвай малки килимчета или части от голям гумен пъзел, за да могат малчуганите да лудуват, без да се цапат. Отгоре подреди подходящи безопасни играчки (гумени и плюшени играчки, топки, кубчета и т.н.)

Ако нямаш време или възможност сама да се справиш с организацията на празненството за твоя малчуган, екипът на парти агенция KinetoFUN с радост ще се заеме да „измайстори” един мечтан празник, а за теб и твоето семейство остава само да се забавлявате. Успех и весело парти!

Забавни предложения около елхата
Ето няколко идеи за разнообразяване на традиционното коледно хапване със семейството:
Коледен подарък: Раздай по един надут балон и маркер на „художниците”. Кажи им, че трябва да нарисуват техния мечтан коледен подарък за една минута. Преди да започнат, им завържи очите :) или им нахлупи по една шапка, за да не могат да виждат.
Коледна песен: Кандидат-певците застават в редица един до друг или си стоят кротко на столовете, а ти ги тупваш леко по рамото. Посоченият трябва да запее един куплет от коледна песничка. Който не запее до три секунди, изгаря, докато не остане само един победител.
Зимна приказка: Измислете си приказна история. Някой започва приказката с няколко изречения и казва името на този, който трябва да продължи. За да се получи смешна история, сменяйте често разказвача и внасяйте неочаквани обрати в приказката.

Парти агенция KinetoFUN
Статията е публикувана в декемврийския брой на списание „Моето дете”

Полезно за родители, Статии